Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Το UnivSSE Coop στο 2ο Διεθνές Φόρουμ Συνεταιριστικού Δικαίου, Αθήνα, 26-28.9.2018

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Φόρουμ Συνεταιριστικού Δικαίου με γενικό θέμα "Συνεταιριστικό δίκαιο και συνεταιριστικές αρχές", που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 26-28 Σεπτεμβρίου 2018 και συνδιοργανώθηκε από το IUS Cooperativum (διεθνής κοινότητα νομικών των συνεταιρισμών), την ICA (International Co-operative Alliance), το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας "UnivSSE Coop".
Συμμετείχαν εισηγητές και σύνεδροι από χώρες όλων των ηπείρων: Καναδάς, Βραζιλία, Κολομβία, Ουρουγουάη, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Φινλανδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Τουρκία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ινδία, Ινδονησία, Αυστραλία κλπ, καθώς και μεγάλη αποστολή της ICA.
Από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο ΚΑΛΟ συμμετείχαν τα μέλη του: Ιφιγένεια Δουβίτσα, Κάρολος Καβουλάκος, Ιωάννα Μητρούση, Βασίλης Μπέλλης, Κώστας Νικολάου και Άσπα Παπαφιλίππου.

Μεταξύ άλλων:




Την πρώτη μέρα του Φόρουμ πραγματοποιήθηκε στρογγυλό τραπέζι μεταξύ οικονομολόγων και νομικών με θέμα: "τι μπορούμε - τι πρέπει να μάθουμε ο ένας από τον άλλο", που συντόνισε η Ιφιγένεια Δουβίτσα (Λαϊκό Πανεπιστήμιο ΚΑΛΟ).









Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε συνεδρία με γενικό τίτλο "Η νομική σημασία των συνεταιριστικών αρχών για άλλα πεδία του δικαίου", συντονισμός και εισήγηση με θέμα τις κοινωνικές και νομικές όψεις της συνεταιριστικής εργασίας: Κώστας Νικολάου (Λαϊκό Πανεπιστήμιο ΚΑΛΟ).



Την τρίτη μέρα πραγματοποιήθηκε εισήγηση εκ μέρους του Λαϊκού Πανεπιστημίου ΚΑΛΟ με θέμα τη δημιουργία λεξικού με βασικές έννοιες ΚΑΛΟ και συνεταιρισμών. Εισηγητής ο Βασίλης Μπέλλης και συν-συγγραφείς: Ιφιγένεια Δουβίτσα, Κάρολος Καβουλάκος, Κώστας Νικολάου, Άσπα Παπαφιλίππου και Άννα Τζάκου.