Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

8η εκπομπή του Λαϊκού Πανεπ. Κ.ΑΛ.Ο.: FM100,6 Τρίτη 26 Ιαν. 2016, 6:00μμ

Η 8η εκπομπή του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας θα μεταδοθεί την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 στις 6:00-7:00 μμ στα FM 100,6 το δημοτικό ραδιόφωνο εθελοντών της Θεσσαλονίκης (και διαδικτυακά στο www.fm100.gr).
Καλεσμένοι: ο Γιώργος Μπλέκας, Αν. Καθηγητής Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων ΑΠΘ και Πρόεδρος του ΔΣ του συνεταιρισμού Βίος Coop και (σε τηλεφωνική σύνδεση) ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Καθηγητής Χημείας και τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Συντονίζουν και παρουσιάζουν: ο Δρ. Κώστας Νικολάου και η Δρ. Άσπα Παπαφιλίππου.
Θα συζητηθούν: Δυνατότητες και τρόποι αξιολόγησης της ποιότητας των προϊόντων, που διακινούνται από συνεργατικά εγχειρήματα. Η σημασία του να μην περιέχουν τα προϊόντα απαγορευμένα χημικά πρόσθετα, μικροβιολογικό φορτίο, ακατάλληλες και μη ασφαλείς ουσίες, να μην είναι μεταλλαγμένα, ληγμένα, νοθευμένα. Η πορεία των φυτοφαρμάκων «από το χωράφι μέχρι το πιάτο» και οι επιπτώσεις τους στην υγεία των καταναλωτών και στο περιβάλλον. Η σημασία του εργαστηριακού ελέγχου και του κατάλληλου εξοπλισμού για τον προσδιορισμό των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα.